Meistä

Ozonteatern syntyi sen toimijoiden tarpeesta luoda yhteinen taiteellinen foorumi. Teatterin tärkeimpiä tavoitteita on tuottaa klassisten näytelmien uutta luovia, ajankohtaisia ja kiinnostavia tulkintoja koska uskomme klassisen materiaalin voimaan: hyvin kirjoitettuihin , vahvoihin teksteihin ja ikuisesti ajankohtaisiin kysymyksiin ihmisenä olemisesta.  Katsomme klassikoiden mahdollistavan dialogin aikamme, historiamme ja tulevaisuutemme kanssa ja lähentävän suomenruotsalaista teatteria kansainväliseen areenaan.

Ozonteatern uskoo kauaskantoisuuteen, taiteelliseen itsenäisyyteen ja syventäviin työprosesseihin. Mottonamme on korkea taiteellinen taso.

Uskomme yleisön kohtaamiseen, suoraan lähestymiseen ja teatterin kykyyn yhdistää ihmisiä individualismin aikakaudella.

Ozonteatern haluaa myös osaltaan nostaa näyttelemisen taidon tasoa maassamme järjestämällä näyttelijöiden jatkokoulutusta ja käymällä yleisönsä ja toimijoidensa kanssa aktiivista keskustelua teatterin roolista yhteiskunnassamme.  

Ozonteatern Föreningen r.f., joka perustettiin v 2001, on tuottanut seuraavat esitykset Helsingissä: 
- ”Bernarda Albas Hus”, 2001, Diananäyttämö, ohjaajana Mia Hafrén
- ”Mother”, 2002, Teater Viirus , ohj. Yaba Holst, näyttämöllä kolme raskaana olevaa näyttelijää livenä
- Suomen ensimmäinen kiertävä teatteriesitys vanhuksille  ”Gomorron, Fru Lindblatt” 2002-03 yhdessä Folkhälsanin kanssa, ohjaajana Åsa Salvesen, pääroolissa 82-vuotias näyttelijä Märta Laurent.
 Lisäksi teatteri on tuottanut van Goghin elämästä kertovan ”Fou rou”-näytelmän, joka myös vieraili Ruotsissa. Teatteri on myös järjestänyt kansainvälisiä Mihail Tsehov- workshopeja ammattinäyttelijöille sekä Helsingissä että Tammisaaressa.  

Perustajajäseniä ovat näyttelijä ja laulaja Mia Hafrén, ohjaaja ja näyttelijä Åsa Salvesen, lavastaja  Erik Salvesen, joka myös on toiminut taiteellisena johtajana 2001-13, sekä kirjailija Kjell Lindblad. 

Ozonteatern ei ole tuottanut omia esityksiä vuoden 2006 jälkeen. Sen sijaan teatterin perustajajäsenet Åsa Salvesen ja Erik Salvesen ovat taiteellisesti jatkaneet ja kehittäneet Ozonteaternin periaatteita ja pyrkimyksiä yhteistoiminnassa Karjaalla sijaitsevan Västra Nylands folkhögskolan teatterilinjan kanssa 2004-2013. Taiteellinen ryhmä on vastannut maineikkaista ja palkituista Shakespeare-, Brecht-, Beckett- ja Strindbergesityksistä Karjaan Tryckeriteatern-kultturitalossa. Katso alla olevia esityskuvia.

Ozonteaternista löytyy laajaa pätevyyttä. Erik Salvesen, on kohta 25-vuotisen uransa aikana osallistunut yli 140 tuotantoon teattereissa ympäri Suomea. Hänet tunnetaan vahvasta je omaperäisestä visuaalisesta kielestään. Åsa Salvesen, näyttelijä ja ohjaaja, pyrkii tuomaan kansainvälisiä vaikutteita suomalaiseen näyttelijänkoulutukseen. Hän on 1998 alkaen opiskellut ja työskennellyt Mihail Tshehov-esitystekniikan parissa ja hän toimii myös Michael Chekhov Europen hallituksen puheenjohtajana. Tämä Berliiniin tukeutuva verkosto koostuu eurooppalaisista näyttelijöistä ja ohjaajista. Mia Hafrén, näyttelijä, ohjaaja ja laulaja, on menestyvän FORK-acapellaryhmän keulahahmoja. Hänellä on pitkä kokemus teatterityön piirissä, lisänä usein musiikki. Kjell Lindblad, antaa ryhmälle paljon kirjallisen taitonsa ja tietonsa kautta. 

Pyrimme kerran vuodessa tarjoamaan korkeatasoisia, maakunnassa asuvien ammattimaisten näyttämötaiteilijoiden tuottamia esityksiä Länsi-Uudellamaalla. Teatterilla on myös yhteistoimintaa muiden Suomessa toimivien teattereiden kanssa. 


asa

Taiteellinen johtaja 2014: Åsa Salvesen


Aikaisemmat esitykset Västra Nylands folkhögskolanin teatterilinjan kanssa 2005-13:
Ohjaus: Åsa Salvesen
Lavastus: Erik Salvesen
Valokuva: Vladimir Pohtokari

i vantan pa gadot small

I väntan på Godot
2013

mor courage och hennes barn small

Mor Courage och hennes barn
2012

till fedra small

Till Fedra
2011

kalevala small

Kalevala
2010

ett dromspel small

Ett drömspel
2008

en midsommarnattsdrom small

En midsommarnattsdröm
2007

hamlet small

Hamlet
2006

romeo och julia small

Romeo och Julia
2005

ot logo rod mini

Spinnaregatan 5, 10600 Ekenäs / Telefon: +358 40 821 5140, E-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
© OZONTEATERN 2014. Created by WEBIFY for MR MEDIA. Admin.